onsdag, februari 10, 2010

Nu ska här tränas!

Nu äntligen har vi samlat på oss lite dummys i varierande storlekar och vikt. Fick senast idag ett paket med två nya som vi beställt av Zandra i Stockholm. Hon syr upp efter önskemål.
Från vänster:
1. NY! Tredelad mörkblå dummy som väger 7kg, ganska bred också, så hundarna får jobba!(Zandra design)
2. Den sk. "Landindummyn", mörkblå som är i helt stycke, den fyller man själv till önskad vikt.Just nu är den fylld till 6kg.( Zandra design)
3. NY! Tredelad Vinröd dummy som väger 4,5 kg. ( Zandra design)
4. Tredelad ljusgrå dummy som väger 3kg. (Zandra design)
5. Mörkgrön dummy på 2kg( Teba)
6.Mörkblå dummy 1kg (Teba)
7.Grön dummy 1 kg (Teba)
8.Orange dummy 500g (köpt på Djurmagasinet)
9.Orange dummy för vattenapportering(Dogman)
10. Orange dummy för valp (köpt på Djurmagasinet)

Frej är uppe på de tre största i vikt, men Uma behöver succesivt öka på nu och då är det bra att öka lite i taget. Hon behärskar 3kg dummyn riktigt bra nu och orkar bära den långa sträckor i varierande terräng.6kgs dummyn orkar hon faktiskt också med korta bitar, den är ganska stel och hänger inte och slänger när hon bär. Upplever att den tredelade på 4,5kg orsaker mer problem för henne, den är dessutom ganska bred och svår att greppa. Alltså inte alltid vikten som är svårast för dem. Inför rävträningen är det bra att hundarna kan greppa lite bredare objekt.Så den nya på 7kg kommer bli en riktig utmaning för Frej, inte bara bära tungt, utan gapa stort också!

1 kommentar:

Tina sa...

Måste säga att jag blev inspirerad av dummisarna... :-) Längesedan jag tränade apport, men det blev till att leta fram dem igen.
Har flera stycken, men 2 st bra på 1 resp. 3 kilo.
Wasco blev taggad till tusen när jag plockade fram dem, och det var inga problem med apporteringen.
Tänkte att han kanske skulle pröva att bära tyngre & bökigare, så jag kopplade ihop dem. Fungerade super & han bär gladeligen 4 kilo.
Jättekul, tack för "sparken i ändan"! :-)
Hälsa familjen, kram Tina