söndag, maj 17, 2009

Nationell utställning i Piteå

På förhandsgranskning....
I gruppfinalen....

Prisutdelning i gruppen!
Uppställning i BIS-finalen...
Jag och matte springer i BIS-finalen!
Ja, idag har vi varit i Piteå på Nationell utställning. Vi var för ovanlighetens skull riktigt många weimaraner, det var roligt! Domare för dagen i weimaranerringen var Göran Hallberger och så här löd min kritik: "67 cm, Rastypiskt huvud , bra könsprägel, välkroppad.Tillräckligt bröst och benstomme, bra vinklad , rör sig något marktrångt fram i övrigt bra. Päls ,färg och tassar bra."
Det blev en 1:a med ck i championklassen! Sen var det Umas tur i ringen så här blev hennes kritik: " 61cm, Könspräglat huvud, bra hals och rygg, något fallande kors, bra bröstkorg, bra vinklar, goda rörelser. Päls färg och tassar bra." För det fick hon ett välförtjänt 1:a pris! Domaren sa att han gillade Uma mycket, men hon måste mogna lite till och det är ju sant! =).
Sedan var det dags för Bir/Bim och idag tävlade jag mot Teamdivas´s Wilja af Quasi "Wilja". Wilja blev Bim och jag blev BIR!!!! Jippi! Lite senare var det dags för gruppfinalen och nu hade vi en annan domare, Zoran Brankovic, och förutom jag så var lilla Raija med, som är en långhårig weimaraner.Raija slutade som Grupp 4:a, stort grattis Jenny! Och kan ni tro det? Jag vann gruppen igen!!!! Matte och husse trodde knappt det var sant! Jag fick en jättestor och fin pokal och en lyxig vattenflaska med vattenkopp till! Sedan var det dags för BIS-final. Men här hade vi inte så stor chans mot alla supersnygga och proffsiga hundar och handlers! Vi är inte så vana vid detta ännu.. =) Det var dock väldigt skoj att få vara med! Nu är vi hemma och jag & Uma ligger och gnager på varsin torkad strupe...gott...Jokkmokks falu har vi också fått, det är den godaste korven( förlåt Rolf!) Det är bl.a entrecote i den... Nu ska vi mysa ner oss i soffan hela gänget och imorgon är det jobb igen! Hälsningar Frej(& Uma)





6 kommentarer:

Lina o Patrik sa...

GRATTIS till Frejs fina placering! Och till Umas 1:a pris!
Kram från Lina och Patrik med Jason och Stabejerna

Wolfmark sa...

Grattis själv till fint resultat !
Ciao från "LyngSib"

katarina & Jonas sa...

WOW!!! GRATTIS!! Vad duktiga ni är...=) Då ses vi i nästa vecka...=)

kramar katarina & Jonas

Anna Grevin sa...

Grattis till gruppvinsten! Så fina ni är på bilderna!

hälsningar Anna (som visar Doris)

Eva-Maria Taavo sa...

Hej ! Surfade in på denhär sidan och måste bara säga ; oj vilka underbart fina hundar du har, har länge varit sugen på weimaraner själv och dina bilder gör inte suget mindre ;)

MVH // Eva-Maria

Wendy Laigne-Stuart sa...

Hi!
I have your boy Frej's big (half) brother Phantom in Australia. He is Australian Ch Grausturm Ima Tassidevil. Thought I would come over and have a look at Frej, after Ingrid (Sasha's breeder) forwarded me the email that you sent to her. Wish I could read Swedish!!!
If you would like to meet Phantom, my site is www.syrinxweis.net
Nice to meet you all!

Wendy Laigne-Stuart
Australia