onsdag, juni 03, 2009

Hemma igen efter Sweik:s Pingstläger




Hej allihop!
Nu är vi hemma igen efter en helg på Bergslagsgården utanför Hällefors. Eller ja... vi kom ju hem i söndagskväll , men nu har vi vilat upp oss så pass att vi kan uppdatera. Vi åkte ner tidigt på morgonen i torsdags och strax före fyra på eftermiddagen var vi framme. Det blev ingen längre vila för matte och Uma gav sig genast ut i spårskogen för att gå anlagsprovet i Viltspår.Det hade regnat mycket och blåst en del så spåret var inte det lättaste, efter lite trubbel vid vinkel 2 så gick resten av spåret som en dans och Uma blev godkänd med en tid på 12 minuter. Senare på kvällen var det dags för husse och matte att lyssna på ett föredrag med den välkände( i fågelhundskretsar iallafall) Anders Landin. Efteråt så blev det grillkväll med alla nya och gamla vänner som deltog på lägret. Ja...jag och Uma fick ligga på rummet och ladda upp inför fredagen. Fredagen bjöd på riktigt varmt och soligt väder, och mängder av träning..puh! Men vi lärde oss massor! Matte har visst varit lite för snäll mot gulliga lilla Uma....och kanske inte så konsekvent. Men numera är matte väldigt konsekvent och fortfarande snäll... men vid rätt tillfällen! Jag och husse har tagit tag i dirigeringsträningen och linjeapporteringen.. vilket är mycket välbehövligt om vi inte ska skämma ut oss i Elitklassen. På lördagmorgonen åkte matte och Uma ut i spårskogen igen för att försöka sig på ett Öppenklasspår. Det var riktigt varmt i spåret men Uma spårade bra till en början. På sträcka 4 så blev det svårt, färska älgspår gjorde att Uma kom från spåret rejält och värmen började också ta ut sin rätt.Matte hade inte fått med sig vattenflaskan ut i spåret vilket var oerhört dumt. Tillslut hittade Uma tillbaka till spåret självmant och även ett litet vattenhål där hon kunde ta en vätskepaus, resten av spåret gick bättre och Umas poäng räckte precis till ett första pris fastän matte inte trodde det från början!
På söndagmorgonen gick matte och Uma ett spår i Öppenklass igen och trots lite trubbel på sträcka 3 (som vi inte vet vad den berodde på för vi hittade inga färska spår efter vilt) och lite mer trubbel på spårslutet efter skottet så lyckades Uma även den här dagen skrapa ihop poäng till ett första pris! Vi blev jätteglada för Uma har varit lite försiktigt när det gäller blodspår...men nu har hon gått från klarhet till klarhet! Sedan var det dags för oss att dra oss hemåt igen...strax efter lunch så styrde vi norrut igen!Det har varit ett jätteroligt läger, med massor av goa träningssugna kamrater, både nya och gamla! Hoppas att vi träffas snart igen! Imorgon är det träning i Bjurträsk med delar av träningsgruppen och på söndag ska Uma försöka sig på ett Viltspårsprov igen, denna gången ett ordinarie prov. Just ja, när vi kom hem så hade fruktträden slagit ut i blom, på bilden är körsbärsträdet. Nu ska jag gå ut och bära räven en sväng sedan är det sova som gäller! Gonatt! / Frej


1 kommentar:

Katarina & Jonas sa...

Tack själv vänner för ett super roligt läger..=)

Vi håller tummarna för Uma och Anna på det ordinarieprovet, vi ser framemot att läsa om ert SVCH som ni väl har kammat hem i helgen???

Ses v 30 =)

Kramar Katarina & Jonas