lördag, december 06, 2008

Vi följer med på Spa och Uma blir sjuk igen....

Hej hej!
I veckan har vi följt med matte och husse och alla deras arbetskamrater på spa!Eller ja...vi fick inga behandlingar precis men vi va med. Det blir ju så när vi bor en bit från alla vänner och släktingar, svårt att få tag i nån som kan passa oss. Så då följer vi med istället, det är lika bra! Och efter en arbetsam vecka för husse och matte såg vi fram emot en härlig och lugn helg med långturer ut i skogen hela familjen. Men igår eftermiddag blev Uma hängig...och hon som alltid har full speed hela tiden! Då blir man misstänksam, och mycket riktigt...hon hade feber som under kvällen blev högre och i morse hade hon även blivit alldeles stel och hade väldigt ont i nacken och huvudet. Vi fick tid hos distriksveterinärerna ute vid travbanan , och som vi redan misstänkt, så har Uma fått tillbaka sin hjärnhinneinflammation. Nya prover togs för analys (för att se om det är bakteriellt, då behövs ibland penicillin) , kortison har nu skrivits ut för en mycket lång tid framöver, nu ska hon först äta minst en månad och sen är det dags för återkontroll, sen ska hon troligtvis äta det minst en månad till , vid återfall som det här finns det hundar som har fått behandling i över 6 månader. Så det känns jättetrist, men det viktigaste är att hon så småningom blir frisk! Uma fick en dos med kortison på förmiddagen så hon är lite piggare nu , men det blir inga skogsturer den här helgen iallafall!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla gumman....
Synd att vi bor så långt bort, annars hade vi kommit och pussat dig på nosen. Kramar Hippie, John och Eva

Anonym sa...

Usch, det var inte kul. Vi håller baktassarna att det ger med sig för gott denna gång.
Vår prinsessa har sovit mest hela dagen efter en jobbig helg med många intryck och koppel hela tiden - men vi är mkt nöjda med hela helgen.
Många kramar och nån nospuss, från syrran Tilja m familj

Anonym sa...

Nej usch sånt mög......Mkt som händer nu.. Vår sixten har sprungit emot källar trappen här hemma och fått ett köttsår som vi igår fick köra in med, så han blev nersövd och de fick sy honom... Så idag kom han hem...

Pencelin, stygn i 2v och bara koppel rastning....

Visst e det tråkigt när de blir sjuka??

Vi håller alla våra tassar och tår för lilla Uma..

kramar skåne